Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaVoorstel informateur doet geen recht aan feitelijke situatie

Voorstel informateur doet geen recht aan feitelijke situatie

26 mei- Daar waar je in zo’n proces om te komen tot een raadsprogramma veel eenheid ziet, en een breed raadsprogramma ook een breed afspiegelingscollege zou moeten opleveren,  verviel de informateur toch weer in het oude denken van macht, aantallen, politieke voorkeur in plaats van te kijken naar een brede afspiegeling en vooral  deskundigheid van mensen die op hun terrein de kar moeten trekken. 
In sommige gemeenten organiseert men een sollicitatieronde na zo’n raadsprogramma,  met duidelijke functie-eisen, ervaring, kennis en competenties. Deze informateur had de opdracht om te kijken welke partijen een duurzame en solide combinatie kunnen vormen. Terwijl juist de partij-politieke kleuring van wethouders in zo’n raadsprogramma er niet of minder zou moeten zijn. Dus de inhoud van zijn advies was voor velen een verrassing. 
 
Het leek een beetje op de uitspraak van Gary Lineker: Voetbal is een eenvoudig spel: 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers (in dit geval het CDA)
Zoiets moet de informateur voor ogen gehad hebben toen hij tot zijn eerste voorkeur kwam een “motorblok” van CDA en GB met 2 of 1,5 wethouder voor het CDA en één voor GB, aangevuld met één wethouder voor de VVD. Daaraan vooraf ging een een ingewikkelde redenering van tegenwicht tegen bestaande wethouders Kok en Rijks en daarom moest er een frisse, onervaren, niet uit de politiek maar wel uit de gemeente Aalten afkomstige wethouder van het CDA gevonden worden. Mocht de CDA daar niet in slagen dan zou D66 mogen aanschuiven. 
 
Van alle kanten is dit een vreemd advies. Ook in relatie tot het raadsprogramma dat naar verbreding wil gaan. En niet naar een combinatie van partijen die in het verleden niet voorop liepen als het gaat om bijv. bestuurlijke vernieuwing of duurzaamheid. Eerlijk is eerlijk: in de programma's van CDA en GB staan wel wat duurzaamheidsdoelstellingen, maar juist ook heel erg tegengestelde. (zonneparken vs windmolens) Daarom pleitten wij als eerste reactie ook voor optie 2. Dan wordt het wat eerlijker verdeeld.
 
Als je echter alleen van het raadsprogramma uitgaat en je zoekt dus ervaren en deskundige wethouderskandidaten dan was je op andere mogelijkheden uitgekomen. Onze Joop Wikkerink met zijn enorme kennis, ervaring en netwerken op het sociaal gebied bijvoorbeeld.
Natuurlijk moeten we niet rancuneus doen omdat de informateur bij de andere partijen heeft opgehaald dat wij te uitgesproken oppositie zijn (oud denken, oud zeer), maar als je perse in winnaars en verliezers wilt denken dan is een combinatie van winnende partijen èn die hetzelfde gebleven zijn : GB, VVD, D66 en PP ook mogelijk (13 van de 21 zetels). Dus die tweede wethouderszetel voor het CDA in te vullen door een frisse, onervaren, maar wel uit de gemeente afkomstige kandidaat is toch wel een heel vreemde gedachte.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates