Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaAl 't gekakel dut'm neet, 't geet drum daw eier zeet

Al 't gekakel dut'm neet, 't geet drum daw eier zeet

26 mei - Dinsdag werd in de raad de toekomstvisie 2025 besproken, een dag later het raadsprogramma. Er is een behoorlijke eenstemmigheid waar we heen moeten: duurzaamheid, zorgen voor elkaar en en een verkrachtige economie. Precies de punten, samen met een transparante overheid waar de Progressieve Partij zich druk over maakt.
 
In de analyse in het rapport zitten wel een paar aandachtspunten. Daar wordt gesteld dat het economisch goed gaat met de grootste stijging in werkgelegenheid en het aantal mensen dat gebruik maakt van  een bijstandsuitkering is lager dan gemiddeld.  Tegelijkertijd is vreemd genoeg de arbeidsparticipatie lager dan gemiddeld en het opleidingsniveau gemiddeld lager. Wij denken dat het goed is hierover door te denken en acties op te nemen. Want als gemeente Aalten hebben we, anders dan bijv. de gemeente Doetinchem een fors tekort op de rijksmiddelen  waaruit de bijstanduitkeringen betaald worden, terwijl dat aantal lager zou zijn. Technische vragen hierover zijn onderweg.
 
Een tweede punt van zorg –ook van de inwoners is  de bevolkingsopbouw (piramide) en daarmee verband houdende werkgelegenheid  èn daarmee samenhangend ook het lokale winkelaanbod. Ook deze punten kunnen het positieve beeld maar zo om doen slaan. Dus alertheid is hier van iedereen geboden. We moet niet de illusie hebben dat we de bevolkingspiramide eigenhandig kunnen veranderen. We kunnen wel kansen zoeken in die piramide: andere beroepen, andere service, samenwerking tussen bedrijven, instellingen en burgers. Dat biedt ook werkgelegenheid.  Datzelfde geldt voor het winkelaanbod. Digitaal winkelen, 24 uur economie en invloed social media houd je niet tegen, maar kun je misschien wel ten goede gebruiken. Dan moet je niet elkaars consumenten gaan afpakken zoals Enschede in Winterswijk probeerde. 
 
Maar we moeten samenwerken maar ook waarschijnlijk anders kijken naar de dorpscentra. Meer functies toevoegen die het verblijf aantrekkelijk maken. Niet alleen winkels, maar ook service, educatie, horeca. In Nijmegen, niet vergelijkbaar natuurlijk, werkt al meer personeel in de binnenstad inde horeca dan in de winkels.  Wij vragen ook andere fracties in het kader van het raadsprogramma  afscheid te nemen van het traditionele denken van winkelkernen en de belangen die daar liggen. Misschien dient zich in Dinxperlo de eerste mogelijkheid wel aan.
 
En nou hebben we wel even genoeg visies en plannen. In visies kun je niet wonen zei een bekend wethouder uit Amsterdam. Met een Achterhoekse variant: Al 't gekakel dut'm neet, 't geet erum daw eier zeet.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates