Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaPresentatie raadprogramma 15 mei, discussie op 17 mei

Presentatie raadprogramma 15 mei, discussie op 17 mei

13 mei- Presentatie raadsprogramma op 15 mei: nieuw fenomeen.
Op dinsdag 15 mei om 19.00 wordt het raadsprogramma voor de periode 2018-2022 gepresenteerd. De diverse fracties hebben gezamenlijk in de afgelopen weken gewerkt aan dit programma. Ze kregen daarbij hulp van een procesbegeleider, de heer Hans de Jong uit Nootdorp. Het proces duurde wat langer dan wellicht wenselijk vanwege vakanties van deze en gene.  Wat is nu zo’n raadsprogramma en wat kun je ermee?  Een raadsprogramma is een soort routekaart welke kant het met de gemeente in de komenden vier jaar op zou moeten. Natuurlijk ligt de stip op de horizon verder weg, maar de raadsperiode duurt tot 2022 dus daarover kunnen afspraken gemaakt worden. Die routekaart geeft aan wanneer de raad van het college een voorstel verwacht over een gezamenlijk belangrijk geacht onderwerp. Bijvoorbeeld: hoe gaan we als gemeente onze contacten met Duitsland (opnieuw) inrichten of welke stappen zetten we op de weg naar energie-neutrale gemeente in 2030.
Mede op basis van dit raadsprogramma kijkt de informateur de heer Peter Drenth op dit moment welke partijen geschikt zijn om dit raadsprogramma als college uit te voeren.  De informateur komt op 23 mei met een advies. In sommige gemeenten gaat dit sneller, maar deze kiezen er vaak ook niet voor om eerst met alle raadsfracties te trachten zo’n raadsprogramma op te stellen.
Meedenk-avond.
Ook de Progressieve Partij  is voorstander (en initiatiefnemer) van dit raadsprogramma ; Natuurlijk gaat het er om of het voldoende kansen biedt  aan de groene en sociale uitgangspunten van de Progressieve Partij. Vandaar dat het raadsprogramma aan de orde komt op de volgende meedenk-avond:
Donderdag 17 mei, 20.00 uur in de voorkamer van café-restaurant Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates