Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBurgemeester scheert onterecht hele raad over één kam.

Burgemeester scheert onterecht hele raad over één kam.

6 april - "Bevindingen van een butendieker”, een heel mooi boekje waarin burgemeester Stapelkamp verslag doet van zijn “eerste 100 dagen” als burgemeester van de gemeente Aalten.  De reacties zijn voorspelbaar; de één zal zeggen: “mot dat noo zo?  Bunt dat gin stadse fratsen?” De ander zal  aangeven dat het mooi is dat een burgemeester de dingen bij de naam noemt. Hij maakt nl. in dat geschriftje wat analyses, doet wat waarnemingen en komt ook tot een paar aanbevelingen. Hij is onder de indruk van het naoberschap, van Bredevoort en dat wat er allemaal georganiseerd wordt. Maar hij proefde ook nog een onderling onbehagen tussen Dinxperlo en Aalten. 
Enkele waarnemingen gaan ook over de raad, de werkwijze en de rolopvattingen. Daar zouden we nog eens van gedachten over moeten wisselen. Het is natuurlijk vrij makkelijk om de rol van de raad te beperken als kadersteller en controleur. Maar dan moet vanuit het college ook gevraagd worden om kaders (sterker nog: alternatieven worden aangeboden). Dat werd door het college stelselmatig geweigerd: te lastig. En je kunt wel makkelijk zeggen dat de raad zich niet met uitvoering moet bezighouden, maar in elk geval de ervaring van de Progressieve Partij is, dat sommige dingen in de uitvoering gewoon niet voor elkaar komen. Tot een raadslid een bemiddelende rol speelt. 
Ook een beetje flauw om DE raad  over één kam te scheren. Dat werkt cynisme over DE politiek in de hand. DE raad en DE politiek bestaan niet. Als je pretendeert man en paard te noemen doe dat dan ook en scheer niet iedereen over één kam. Dat doet onrecht aan in elk geval  de stroom van vernieuwingsvoorstellen die de fractie van de Progressieve Partij heeft gedaan, doet en zal blijven doen. Sommige werden  overgenomen, bijvoorbeeld over regionale samenwerking binnen Laborijn. Aan anderen had de meerderheid geen behoefte: bijvoorbeeld voorstellen voor scholing, training, uitbreiding ondersteuning door griffie.  Wij zullen die in de discussie benoemen. We gaan leuke discussies tegemoet. Natuurlijk met het doel het bestuur  èn de rol van de raad te versterken. Be our guest! Wij hebben er zin in! Maar wel feiten graag! En geen makkelijk populisme.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates