Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaEen nieuwe lente, een nieuw geluid: raad geinstalleerd

Een nieuwe lente, een nieuw geluid: raad geinstalleerd

31 maart - Ook eerst weer een statiefoto op de trap en toen kon het feest binnen beginnen. Het was goed vol met familie, partijgenoten en kennisen van de 21 nieuwe raadsleden. Na een toespraak van de burgemeester die wees op een paar aspecten van het raadslidmaatschap, konden de nieuwe raadsleden een voor een naar voren komen, de eed of belofte afleggen en hun handtekening zetten onder de integriteitscode. Dat laatste was nieuw. In zijn toepraak maakte de burgemeester een punt van integriteit, lees belangenverstrengeling. De “zuiveringseed” en de “ambtseed” zijn daar eigenlijk al duidelijk genoeg over.Elk raadslid verklaart dat hij/zij om te worden gekozen geen giften of beloften heeft uitgedeeld. En bij de ambtseed zegt het raadslid eigenlijk dat hij/zij dat in de toekomst ook niet zal doen en “getrouw de grondwet en de wetten van het land zal naleven” (wat trouwens elke burger moet).
Daarnaast dus nu ook een handtekening onder de integriteitscode. Het onderwerp is “in” op dit moment. Ook gezien de vele afgetreden wethouders, schandalen, misbruik in den lande. Toch is –zo zei de burgemeester- integriteit niet altijd in regeltjes te vatten. Het is meer een mentaliteit: zorgen dat jij als vertegenwoordiger of bestuurder geen misbruik maakt –ten eigen voordele- van je positie. Ook na deze plechtige momenten weer veel felicitaties, een pen, een speldje en een boek voor de nieuwe raadsleden. En natuurlijk een hapje en een drankje verzorgd door het onvermoeibare gemeentepersoneel.
Voor wat betreft de Progressieve Partij:  Bert, Esther en Joop: maak er wat van samen met de andere raadsleden, maar ook en vooral samen met onze leden en steuners. Vernieuwing en vooruitgang begint hier!
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates