Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaDinsdag: Afscheid van de “oude” raad.

Dinsdag: Afscheid van de “oude” raad.

31 maart -Dinsdag was er een beetje een weemoedige vergadering, voor anderen weer een opluchting: de gemeenteraad vergaderde voor het laatst in oude samenstelling. Nadat de  “statiefoto” op de trap van het gemeentehuis genomen was, kon de laatste vergadering beginnen. Burgemeester Stapelkamp memoreerde enkele grote besluiten van deze raad in de periode 2014-2018: bestemmingsplan buitengebied, woningbouwplanning, openen en weer sluiten van het AZC, sportpark Zuid enz. Daarna had hij voor elk van de vertrekkende 9 raadsleden een bemoedigend en waarderend woordje.
Normaal gesproken krijgen raadsleden die  3 periodes of meer in de raad zitten een koninklijke onderscheiding. Tenzij ze er al een hebben om andere redenen. Dat was het geval bij enkele raadsleden. Gerrit zou in aanmerking komen voor zo’n  lintje, maar vooraf was al duidelijk dat hij liever daarvan afzag. Er zijn mensen die het meer verdienen dan raadsleden die het automatisch na een aantal dienstjaren krijgen, zo vindt Gerrit. 
Drie van de scheidende raadsleden wilden de raad graag toespreken. De integrale bijdrage van Gerrit Migchelbrink staat onder het kopje "Keek op de week"onder week 14.  Hij hield de raad voor zich niet alleen op de korte termijn te richten, hoewel je daar misschien wel veel stemmen mee trekt. 
Patrick Frenken (CDA) bedankte op zijn manier ongeveer alles en iedereen in het gemeentehuis en verre omtrek waarmee hij in de afgelopen jaren al of niet had samengewerkt. Hij beloofde zijn kinderen nu te gaan knutselen, voetballen en zwemmen. Rudi Wossink (GemeenteBelangen) maakte veel indruk door ondanks zijn grote moeite om te spreken vanwege zijn voortschrijdende ziekte te vertellen over zijn meer dan 25-jarig raadslidmaatschap, eerst voor het CDA in Dinxperlo en daarna voor Gemeentebelangen in de nieuwe gemeente Aalten. Zo lang hij het kan, zal hij de nieuwe raad volgen, zo waarschuwde hij. Tot slot bloemen, een Achterhoeks kookboekje voor de hele raad en nog een mooi glazen  bordje voor de raadsleden die niet terugkomen.
GERRIT EN ROB BEDANKT!  Gelukkig blijven ze actief voor de Progressieve Partij.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates