Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaNa de campagne volgt het serieuze werk: benoeming en installatie

Na de campagne volgt het serieuze werk: benoeming en installatie

25 maart - Na een weekendje rust volgt er weer volop actie. Op maandagavond is er een agendacommissie, waar praktische zaken besproken worden rond de indeling van de raadzaal enz. en de agenda’s van de komende vergaderingen vastgesteld. Daarna gaan de beoogde fractievoorzitters en tot nu toe nog lijsttrekkers met de burgemeester rond de tafel om te praten over de vraag hoe we nu verder gaan.
In de vorige raad is het idee geopperd om via een raadsprogramma te werken. Welke dingen vindt de raad van belang om komende jaren aan te pakken. Is dat de duurzaamheid, het verkeer, de woningbouw of de leegstaande winkels in het centrum. In een raadsprogramma worden de ideeën verzameld en in grove lijnen aangegeven welke richting het op moet. Hoewel alles politiek is,  moet zo’n raadsprogramma natuurlijk een inbreng van iedereen hebben, ook van de partijen die straks niet in het college vertegenwoordigd zijn, c.q. een wethouder kunnen leveren. Vandaar dat dat een zorgvuldig karweitje wordt om te zorgen dat iedereen gehoord en begrepen wordt.
 
De oude raad vergadert dinsdag voor de laatste keer. Er wordt dan afscheid genomen van individuele raadsleden die niet terugkeren in de nieuwe raad. Er zullen  vriendelijke woorden gesproken worden en misschien stiekem ook wel een traantje gelaten omdat niet iedereen vrijwillig vertrekt, maar simpelweg omdat men niet verkozen is. De  vergadering wordt bijzonder omdat ook afscheid genomen wordt van iemand die geen lid meer is van de raad. De heer Bruil is verhuisd naar Varsseveld en is daardoor met ingang van die datum raadslid-af. Hij neemt dus ook niet deel aan de vergadering van dinsdag maar zal ongetwijfeld toegesproken worden en de bos bloemen overhandigd krijgen.
 
Donderdag treedt de nieuwe raad voor het eerst aan. Er zijn twee wijzigingen in de uitslag opgetreden vanwege voorkeurstemmen. Bert Mateman heeft recht op een CDA-zetel ren koste van no. 5 Quinten Dikschei en Gerloeske  Brezet komt met voorkeurstemmen op de tweede plaats van D66 ten koste van Jeroen Hollema.. Dat is door het hoofdstembureau bekend gemaakt op vrijdag. Tijdens de benoemingsvergadering moeten de nieuw-bakken raadsleden de eed of belofte aflegen. Dat wil zeggen dat zij verklaren dat zij geen geschenken of dat soort dingen hebben aangenomen van iemand om benoemd te worden. En ook dat ze niemand iets beloofd hebben om in de raad te komen. Sommigen zullen de eed afleggen en anderen de belofte. En dan is alles klaar om te beginnen. En de komende vier jaar aan het werk.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates