Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaActief in verkiezingsweek 1: taalmaatjes, sporten met beperking

Actief in verkiezingsweek 1: taalmaatjes, sporten met beperking

Donderdag: “Taalmaatjes en statushouders”(PP-pop-upstore Dinxperlo)
De coöordinator van de taalmaatjes zou met enkele statushouders komen vertellen over het werk van deze taalmaatjes. De communicatie tussen de instanties (Figulus, taalmaatjes)  en de statushouders verloopt- zo bleek –bijzonder moeilijk. Ondanks de goede wil van Moniek Wieskamp (coördinator). Gelukkig hebben wij via Rob en Hennie  contact met Theo Heesen die alle statushouders (130) in Dinxperlo kent. Dus even een telefoontje en daar kwam het Eritreese gezin (man, vrouw, 4-jarig zoontje) met een uit Duitsland overgekomen vriend aan. We hebben het hele inburgeringstraject besproken. De kansen op werk nagegaan. In onze winkel hadden wij die zaterdag daarvoor een interessante optie gehoord: een plasticverwerkend bedrijf in Lichtenvoorde. Grootste problemen toch wel: vervoer, klassen met verschillende talen, groepslessen. Daarom is individuele begeleiding via taalmaatjes van belang. De organisatie vraagt nog veel inventiviteit. Alles loopt-zo bleek- nog lang niet op roilletjes. Een heel mooi gesprek met toch ook wel zorgelijke kanten. Nog veel werk te doen.
 
Vrijdagavond: presentatie BrichBouw (PP-pop-upstore Aalten)
Vrijdagavond een bevlogen verhaal van Boudewijn Inja over BrichbouW sportondersteuning Sport voor mensen met een beperking. Past mooi in de opvatting van de Progressieve Partij over de inclusieve samenleving. Hoe houden we dit soort initiatieven overeind, ook als de vrijwilligers er onvoldoende zijn. Dat is waar gemeentepolitiek over gaat. Daarom zitten wij erin. 
 
 
Donderdag en vrijdag : flyeren op de markt.
“Het hele spul” (CDA, GB, D66, ChristenUnie en Progressieve Partij) stond op de markt pennen, soesjes, snoepjes en andere gadges uit te delen aan het publiek. Soms leek het alsof er meer partijmensen waren dan marktbezoekers. Hopelijk wordt al het foldermateriaal nagelezen.
De “diehards” in de Aaltense politiek flyerden op de Markt in Dinxperlo (CDA, GB, D66 en wij). Steenkoud, niet druk, maar wel de beste markt van Nederland, dus een beetje feestelijk. En ook aardige gesprekjes met de vele Duitsers. De NOS kwam ook nog langs, dus Freek  zag zijn kans schoon om even met zijn ijsmuts door het beeld te lopen. Helaas voor hem bleek het radio te zijn. Wij stonden ook bij de Jumbo.
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates