Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaActief in verkiezingsweek 1: landbouw, oud-Aalten

Actief in verkiezingsweek 1: landbouw, oud-Aalten

Dinsdag: verkiezingsdebat georganiseerd door de Gelderlander.
Een teleurstellende opkomst van plm. 100 mensen, 90% al partijaanhanger. Domien Esselink,niet helemaal op de hoogte van de detailinformatie in de gemeente Aalten, deed het niettemin leuk en verraste iedereen met zijn beginstelling. “Wat is daar nu progressief aan: een vrouw op twee i.p.v. één” en dat soort dingen. Door zijn hier en daar iets te jolige aanpak kwamen sommige lijsttrekkers weg met het hun onduidelijke of algemene uitspraken. Immers er is niemand tegen duurzaamheid, maar de vraag is hoeveel je er voor over hebt. En wat je precies wilt DOEN. In elk geval niet eeuwig wachten op de nieuwste stand van de techniek. 
 
Woensdag: Netwerk Boerenkans. (PP-pop-up-store Dinxperlo)
Een klein groepje mensen luisterde geboeid naar het verhaal van Agnes te Molder over de hulpstructuren voor boeren in problemen. Het  “Netwerk Boerenkans” gaat veel in op de sociaal-emotionele problemen en probeert via keukentafelgsprekken en doorverwijzingen de boer weer op de rit te krijgen of “geruisloos” te laten stoppen. In bijna alle Achterhoekse gemeenten is men nu bezig zodat dat “Netwerk Boerenkans” als vrijwilligersorganisatie aangekondigd heeft te stoppen en dat de gemeenten dat over moeten nemen. Dat is wel erg kort door de bocht. Gezien de specifieke vragen en problematiek zal hier toch een goede organisatie achter moeten gaan staan.
(geen foto)
 
Donderdag: foto’s van oud-Aalten (PP-pop-upstore Aalten)
Het liep nogal uit en de tijd vloog voorbij bij de foto-presentatie van Leo vd. Linde over foto’s uit zijn ansichtencollectie. Omdat Leo slecht bij stem was, had hij Tonnie Stoltenbirg (van de Gängeskes-route en Parelwandelroute) meegenomen. Samen met de aanwezigen werden soepel alle vragen beantwoord en opgelost. Eén van de moeilijkste en ook mooiste foto’s was wel die van ’t Luutenshuis (nu Haartsestraat) vòòr de verlegging van de Polstraat. En oh,oh,oh wat zijn er toch veel monumenten verdwenen en vervangen door fantasieloze jaren-60-bouw. We moeten echt aan de gang met de kwaliteit van onze bebouwde omgeving. Leo en Tonnie bedankt!
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates