Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaInburgering is moeilijk en verdient aandacht!

Inburgering is moeilijk en verdient aandacht!

10 februari - Zaterdag werd  het nieuwe Magnoliacentrum te Aalten, geopend. Ans Plug van de Progressieve Partij nam een kijkje. Het is een belangrijke plek voor "Ontmoeting & Integratie".  Zeker voor statushouders en vluchtelingen. Dit centrum wordt beheerd door Figulus, met medewerking van veel vrijwilligers. Er zijn diverse aktiviteiten ondergebracht.  Het centrum werd op een feestelijke manier geopend, door wethouder Rijks en wethouder Wiltink. 
Vervolgens kregen de aanwezigen in de diverse ruimtes uitleg krijgen over hetgeen er allemaal plaatsvindt. Een belangrijk onderdeel hiervan is "Ontmoeting en Integratie",  waar veel statushouders bij ingedeeld zijn. Ze volgen de Inburgerings-cursus, die drie jaar in beslag neemt. Dit is niet eenvoudig voor onze "nieuwe Nederlanders",  zoals ze genoemd worden. De Nederlandse taal is moeilijk om te leren, vooral het schrijven. Evenals de reken-onderdelen. Want voor velen is het alphabet compleet anders dan ze gewend zijn en zoals ik me heb laten vertellen, zijn alle cijfers voor hen ook nieuw.... Het Arabisch kent andere tekens dan onze cijfer-telling! Het is de bedoeling, dat binnenkort het Graafschap-College de taallessen van deze groepen over gaat nemen, in samenwerking met de vrijwilligers.  Het aantal status-houders, is vaak wisselend in de lessen. Ook het niveau. Dat maakt het ook complexer, aangezien het verschillen kan van an-alphabeet tot hoogbegaafden! 
De medewerkers pleiten voor een vervolg, na de Inburgerings-cursus. Want als ze deze cursus behaald hebben, dan kan men nog niet altijd zelfstandig verder, dan is begeleiding hierna alsnog nodig/wenselijk/noodzakelijk! Vooral voor oudere statushouders, is de cursus heel moeilijk. En zeker, wanneer er zich heel veel nationaliteiten tegelijk in de cursus bevinden. De tijd van de economische vluchtelingen is voorbij, aldus een van de medewerkers, landen als Albanië zijn niet meer vertegenwoordigd! 
Foto: Leo vd Linde, Ans Plug praat met staushouders
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates