Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaInwoners spreken zich uit over gemeente Aalten in 2025 en verder

Inwoners spreken zich uit over gemeente Aalten in 2025 en verder

3 februari -  De Progressieve Partij wil altijd zoveel mogelijk de bevolking bij het beleid betrekken. We pleiten al jaren voor regelmatige omnibus-enquetes, waar de mensen zich kunnen uitspreken. In het kader van de toekomstvisie is vorig jaar eindelijk zo'n enquete-sysreem van de gronbd gekomen onder de titel "U-spreekt". De eerste uitkomsten zijn nu binnen. Hierna de gemeentelijke tekst: Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te stellen voor de gemeente Aalten in 2025 en verder.
 
Naoberschap staat ook in 2025 nog hoog in het vaandel. De samenleving (buurt, verenigingsleven, kerk e.d.) is er volgens de ondervraagden verantwoordelijk voor dat ouderen niet vereenzamen en dat degenen die dat nodig hebben sociale ondersteuning krijgen. 
 
Kansen en bedreigingen
Als men nadenkt over de gemeente in het jaar 2025, dan hoopt een groot deel van de deelnemers dat er vooral kansen worden benut op het gebied van lokale economie en werk, bereikbaarheid en groen en natuur. Ontwikkelingen op sportgebied, inzet van vrijwilligers en digitalisering worden het minst kansrijk gevonden. Deelnemers maken zich vooral zorgen over het winkelaanbod, de veranderende bevolkingssamenstelling en de lokale economie en werk. 
 
Klik hier voor een mooie factsheet over de uitkomsten van het onderzoek.

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates