Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaVan de voorzitter: Waarden maken het verschil

Van de voorzitter: Waarden maken het verschil

6 januari  - Vaak wordt de term “normen en waarden” in een adem genoemd, zonder de exacte betekenis ervan te weten. Ook vaak te pas en te onpas door populistische types en in populistische media.
“Normen” zijn de regels (wetten) die gemaakt zijn om de samenleving goed te laten verlopen. “Waarden” is een veel moeilijker begrip. De van Dale schrijft: “Betekenis die iets heeft in zedelijk, geestelijk of esthetisch opzicht of door persoonlijke betrekking”. Een zin die je wel twee keer moet lezen om het te begrijpen.
In de politiek hebben we vaak te maken met regels. Elke raadsvergadering worden er regels vastgesteld, zodat iedereen kan weten waar hij of zij aan toe is of bijvoorbeeld recht op heeft. Maar bij het tot stand komen van veel van die regels is het van belang te weten welke visie erachter schuil gaat. Welke visie heeft die politieke partij of dat raadslid? Volgens welke waarden gaan raadsleden te werk? Wat is het ideaalbeeld van het raadslid over hoe de samenleving ingericht moet worden? Wat zijn de drijfveren voor het politiek actief zijn? Termen als: compassie, naastenliefde, verantwoordelijkheidsgevoel, burgerplicht, betrokkenheid, schieten je dan te binnen. Maar soms is er ook sprake van eigenbelang, groepsbelang, macht of eerzucht.
Vooral die negatieve zaken worden “de politiek” nogal eens verweten door mensen die aan de borreltafel iets roepen.  Of door mensen die, veilig achter het toetsenbord, anoniem via de media reageren. Soms komt “de politiek” inderdaad negatief in het nieuws, maar dat is vaak te wijten aan bepaalde personen en is gelukkig een uitzondering. De meeste raadsleden hebben het beste voor met de gemeente en de inwoners.
 
De Progressieve Partij wil een sociale, duurzame, groene, gelijkwaardige en open samenleving. 
Iedereen kan vanuit zijn eigen visie, met zijn eigen waarden en met zijn eigen achtergrond tot die opvatting komen. De een vanuit humanistische motieven en de ander vanuit een religieuze overtuiging.  Samen willen we in de verkiezingscampagne die waarden uitdragen en zoveel mogelijk mensen ervan overtuigen dat deze waarden bij de Progressieve Partij centraal staan. Onze fractieleden zullen, zoals altijd, zich met alle energie hiervoor inzetten om die doelen te bereiken. Dat hebben ze de afgelopen decennia laten zien en ook de komende raadsperiode zal dat zeker het geval zijn.
Wil je daarmee helpen? Kom naar onze ledenavonden en denk en praat mee of mail naar de fractie met jouw vraag of opmerking.
Ik wens iedereen een gelukkig, waar mogelijk, een gezond en een actief 2018.
Gerrit Stronks
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates