Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaAchterhoek Toekomst Toer: "Samen goed wonen"

Achterhoek Toekomst Toer: "Samen goed wonen"

6 januari - De Achterhoekse Toekomst Toer is een reis naar de Achterhoek van morgen.  Op 15 december vond de toer “Samen goed wonen” plaats. Vanuit Aalten stapten Rob Boerendonk (Progressieve Partij) en Freek Dierssen (CDA) in de bus. Rob doet verslag.
 
Er hadden zich 60 mensen aangemeld. Hans Suurmond Achterhoek 2020 opende de middag.
De heer Gerrolt Ooijman manager van Wonion Ulft vertelde over de ambities die Wonion heeft om in 2030 alle huurwoningen energie neutraal te maken. Via getallen kon je goed zien dat ze in de Oude IJsselstreek op de goede weg zijn maar dat er nog veel gedaan moet worden om alles energie- neutraal te krijgen in 2030.
In Ulft zijn de eerste energie-neutrale woningen al gebouwd  in 2014 en ook in Gendringen staan al een flink aantal energie-neutrale woningen.
Per bus reden we naar Varsseveld waar 11 levensloop bestendige woningen in aanbouw zijn, hier kregen we een rondleiding . Erg interessant om dit te zien. Het lijkt erop dat dat er geen goede samenwerking en doelstellingen zijn tussen de gemeentes en woningstichtingen in de Achterhoek .
De volgende stop was een belevings woning in Doetinchem in de wijk Schoneveld.
Hier kregen we een rondleiding in deze speciale woning, waarbij de bezoekers aan de hand van een specifiek profiel van een fictieve bewoner kunnen ervaren hoe een woning optimaal aangepast kan worden. Het is alleen vreemd dat zo'n belevingswoning in een straat staat , waar ik enkele bewoners heb gesproken die heel erg boos waren op woningstichting Sité omdat er al heel lang niets aan de woningen is gedaan.
Al vele jaren zijn er beloftes gedaan maar er gebeurt niets. Zij zijn van plan om weer een brief te sturen naar de woningstichting , op mijn advies sturen ze nu een kopie naar de wethouder.
Het particuliere woningbezit in de Achterhoek is 75% en 25 % is in bezit van de woningcoöperaties .
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates