Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaWaarom wordt het grofvuil niet meer opgehaald?

Waarom wordt het grofvuil niet meer opgehaald?

2 september - Op de website van de gemeente Aalten verscheen het bericht dat de samenwerking met Aktief per 1 september gestopt was. En dat de inwoners hun grofvuil bij de afvalbrengpunten zouden moeten brengen of als het waardevolle spullen zijn zelf naar de kringloopwinkel kunnen brengen.
Dat is niet in lijn met wat  in de afvalstoffen (behandeld in de rvg van 26 januari 2016) is opgenomen op pagina 8 e.v. over de rol van Aktief en het onderscheid goedzooi en rotzooi.
Voor de  fractie van de Progressieve Partij  was het indertijd voorwaarde om akkoord te gaan met die integrale nota (de raad betrekken via raadsmededelingen over de positie van Aktief). Dat is toen ook toegezegd door toenmalig wethouder Luiten.  Daarna heeft de raad twee keer nietszeggende voortgangsmededelingen gehad: ”we zijn in gesprek” over samenwerking tussen Aktief en Dorcas”Of: “Dorcas wil ook mensen met een arbeidshandicap aannemen en begeleiden”. Of: “als er een overeenkomst is wordt die voorgelegd aan college en worden de inwoners geïnformeerd”. Dat is geen overleg met de raad. Sterker nog van deze laatste actie (opzeggen van de overeenkomst met Aktief) is de raad niet op de hoogte.  De fractie wil vragen stellen aan de verantwoordelijke wethouder Nijland hoe dit nu allemaal zit en waarom op zo’n korte termijn de organisatie Aktief aan de kant wordt gezet zonder alternatief. De directie van Aktief was niet bereikbaar voor commentaar.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates