Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaGroene energie gebruiken en toch besparen?

Groene energie gebruiken en toch besparen?

18 augustus - Ok, dus je hebt groene stroom. Netjes uit Nederland, stoot geen grammetje CO₂ uit. Heeft het dan nog zin om energie te besparen of kun je los gaan met een Amerikaanse koelkast en een jacuzzi in de tuin? Spoiler: ja, natuurlijk heeft het zin om energie te besparen! We geven twee redenen.
 
1. nog lang niet genoeg groene stroom voor iedereen
In 2016 was 5,9 procent van alle energie die in Nederland werd gebruikt duurzaam. In 2015 was dat 5,8 procent. Een stijging van 0,1 procent dus.
Maar er werd in 2016 wel 5 procent meer hernieuwbare energie opgewekt dan in het jaar ervoor. Dat steeg namelijk van 119 naar 125 petajoule (PJ).
Hoe kan het dan dat het percentage duurzame energie van het totale energieverbruik nauwelijks is toegenomen? Omdat het totale energieverbruik is gestegen. Met bijna 4 procent naar 2119 PJ. (Bron: CBS)
Als we niet aan de slag gaan met energiebesparing en dus minder energie gaan gebruiken, wordt het percentage duurzame energie van het totale energieverbruik in Nederland nooit hoger. Maar ook; als we nu massaal energie gaan besparen dan stijgt het aandeel duurzame energie van het totaal veel sneller!
 
2.Groene stroom kost ook gewoon geld
Voor niets gaat de zon op, maar dat zonnepaneel moet wel gewoon betaald worden. Iedere kilowattuur stroom die je gebruikt kost gewoon geld. Dus hoe minder energie je verbruikt, hoe lager je energierekening is. Daar verandert natuurlijk niets aan als je groene stroom hebt.
Energie besparen is eigenlijk één van de eerste en makkelijkste dingen die je kunt doen om te verduurzamen. Je kunt beginnen met simpele gedragsveranderingen en kleine aanpassingen in huis die nauwelijks investeringen vergen, daarmee kun je al honderden euro’s per jaar op je energierekening besparen. De energie die je nog gebruikt vergroen je door over te stappen op groene stroom en groen gas. Wil je een stapje verder gaan, dan kun je nadenken over grotere energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.
 
Aan de slag? Check deze 10 tips om stroom te besparen.https://www.hier.nu/10-tips-om-stroom-te-besparen
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates