Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaNog veel te doen! Verbeteringen voor mensen met een beperking.

Nog veel te doen! Verbeteringen voor mensen met een beperking.

18 augustus  – Er zijn nog tal van verbeteringen mogelijk als het gaat over toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Dat bleek op de druk bezochte terrasavond van de Progressieve Partij. Deze werd gehouden op het terras van ’t Noorden, één van de weinige horeca-gelegenheden in de kern Aalten die goed toegankelijk is en de voorzieningen heeft. Een grote ergernis van mensen in rolstoelen of op scootmobiels zijn de geparkeerde auto’s op de stoepen of de lukraak neergezette vuilcontainers. Dat heeft dus te maken met aandacht en verantwoordelijkheid van niet-gehandicapte burgers. Hoe krijgen we de samenleving zover dat we inclusief denken?

Een tweede punt van zorg zijn de op- en afritten voor rolstoelers, rollators en scootmobielen op de normale troittoirs. Er zijn goede voorbeelden, maar ook situaties waar ze zelfs bij nieuw aangelegde stoepen vergeten worden.  Ook slechtzienden hebben moeite met sommige situaties, eenvoudige witte stippen of lijnen helpen al veel. En dan natuurlijk de putdeksels, boomwortels en losliggende tegels. Het is van het grootste belang dat deze situaties gemeld worden bij de gemeente via de website https://www.aalten.nl/inwoners/melding-woon-en-leefomgeving_42795/  of via een bezoekje aan het loket aan de Hofstraat. De fractie van de Progressieve Partij heeft een groot aantal situaties opgenomen en zal hiervoor binnen College en raad aandacht  gaan vragen.

Vervolgens is een punt van aandacht de toegankelijkheid van winkels, openbare gebouwen. Ook hier geldt een oproep aan de bouwers: zorg vanaf het begin voor een goede toegankelijkheid maar let ook bijv. op een aangepast toilet. 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates