Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaDerde PP-terrasavond op donderdag in Bredevoort

Derde PP-terrasavond op donderdag in Bredevoort

4 augustus - Deze zomer organiseert de Progressieve Partij  elke week een “Open terrasavond”.  Vrij toegankelijk, onverplichtend, bijpraten over actualiteit en nieuwe ideeën voor de gemeente Aalten. Lekker met een zomers drankje nadenken en elkaar bevragen hoe het mooier, beter en rechtvaardiger kan in de gemeente en de politiek. En wat nieuw is: we nodigen elke avond om 20.30 uur een gast of gasten uit die ons en jou kan/kunnen inspireren met nieuwe inzichten, vrolijke ideeën,  en nieuwe benaderingen.
 
De derde open terrasavond van de Progressieve Partij vindt plaats op donderdag 10 augustus op het terras van De Borghman te Bredevoort. We gaan het hebben over één van de meest urgente uitdagingen van deze tijd: duurzaamheid, klimaatverandering en energietransitie. Om 20.30 uur komen er mensen van de  “zelfbenoemde raadscommissie voor energiezaken”.  De uitdaging is: hoe worden we energieneutraal in 2030. 
 
De groep met veel Bredevoorters heeft een statement gemaakt. Daarin staat o.a.:
1. Wij vinden dat er sprake is van grote urgentie als het gaat om de energiesituatie. Denk aan de noodzaak van CO2-reductie, het akkoord van Parijs en het Nederlandse energie-akkoord. Hoewel dit als geheel een mondiaal probleem is, hebben individuele burgers en organisaties ook in Aalten hun verantwoordelijkheid en belang inzake die problematiek.  
2. Wij vinden dat de lokale overheid verantwoordelijk is om te informeren en te motiveren.  Daardoor gemeenschapszin t.a.v. dit onderwerp bevorderen. Ook maatregelen voor het verhogen van duurzaamheid van woningen, energiezuinig handelen etc. onder de aandacht van de burgers en organisaties brengen en eventueel nieuwe regelingen treffen.  
Kom mee luisteren, praten en denken! Kost je niks.
LET OP: Deze week is de terrasavond dus op donderdag i.p.v. op woensdag.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates