Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaCoordinatie nodig bij bestrijding kindarmoede!

Coordinatie nodig bij bestrijding kindarmoede!

29 juli - Op woensdag 26 juli hielden wij onze  “open terrasavond”, dit keer bij Schiller in Aalten. Het thema was “kinderarmoede”.  Naast enkele ervaringsdeskundigen waren ook vertegenwoordigers aanwezig van Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Leergeld en van de gezamenlijke Diakoniën – nieuwe stijl. Het was gezellig druk op het terras bij Schiller.
Het was een boeiende avond met veel voorbeelden van gezinnen en kinderen in armoede die vaak ook net buiten de regeltjes vallen of bij wie de toegang tot hulpverlening één  groot vraagteken is. En aan de andere kant een enorm reservoir van mensen van goede wil die zich tot het uiterste inzetten ten dienste van mensen in problemen. Wij hebben op deze drukbezochte avond  een redelijk overzicht gekregen van wat er  allemaal speelt en welke organisaties actief zijn. Er werden tenminste drie uitdagingen  geformuleerd, waarvoor een oplossing zou moeten komen, en waarvoor ook een oplossing voorhanden is.
1.De procedures zijn te ingewikkeld, te langdurig en te moeilijk (informatie is vaak moeilijk te begrijpen); bovendien vallen individuele vragen vaak net buiten de (soms willekeurige) regels.
2.De veronderstelde privacy regels staan effectiviteit in de weg. Men werkt graag vanuit het principe “laat de ene hand niet weten wat de ander doet”. Een vertrouwenspersoon vanuit de gemeente met mandaat zou helpen.
3.Er is grote behoefte aan afstemming en coördinatie. Het is voorgekomen dat bij eenzelfde gezin vanuit drie organisaties kerstpaketten bezorgd werden.
De fractie van de Progressieve Partij heeft de tips doorgegeven aan het College, ambtenaren en Figulus. Inmiddels heeft wethouder Wiltink ingestemd met een informeel gesprek met de organisaties.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates