Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaKom een kijkje nemen in de democratiefabriek

Kom een kijkje nemen in de democratiefabriek

10 juni - De Progressieve Partij is blij dat al haar pleidooien om een keer de jeugd bij de politiek te betrekken uitgevoerd gaat worden. Het heeft lang geduurd,maar nu komt er dan toch een "democratiefabriek" tijdens de open dag. En bovendien is er de komende week de week van de democratie, waarin scholen ook met de democratie aan de gang gaan. Althans Schaersvoorde. De basisscholen hadden geen tijd. De gemeente Aalten zet op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 15.00 uur de deuren open van het gemeentehuis. Inwoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het verbouwde gemeentehuis en het nieuwe bestuurscentrum aan de Markt in Aalten. Ook buiten is er van alles te zien en te doen voor jong en oud.
In het bestuurscentrum is de democratiefabriek opgesteld. Dit is een installatie van 'Huis van de Jeugd' over vrede, democratie en burgerschap. Met name jongeren, tussen de 10 en 18 jaar, kunnen hier op een leuke en interactieve manier hun kennis over onze democratie testen en vergroten. Op andere plekken in het gemeentehuis presenteren de lokale politieke partijen zich met stands. En natuurlijk kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding of een presentatie bijwonen.
Buiten op de Markt verzorgen brandweer, politie en buitendienstmedewerkers demonstraties. De brandweer geeft om 11.30 en 13.30 uur een demonstratie hulpverlening. Ook kunnen bezoekers zelf een brandje blussen. Altijd al een politieauto van binnen willen zien? Dat kan! De buitendienst is aanwezig met een veeg- en schaafmachine. En hoewel het zomer is, staat er ook een strooiwagen op de Markt. De Progressieve Partij is natuurlijkook aanwezig. Kom vooral wat suggesties en ideeen met ons delen!
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates