Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaVan de buren: brede discussie over gewenste energiemix

Van de buren: brede discussie over gewenste energiemix

2 juni  - Vanuit het College van Winterswijk kwam het bericht dat er een moratorium (stop) komt tot eind 2018 op de bouw van windmolens langs de Goordijk en dat er  eerst een brede discussie en inspraakmogelijkheden komen over de totale energievisie van de gemeente. 
 
 Als de raad de Energievisie heeft vastgesteld, gaat gemeente Winterswijk in gesprek met de Winterswijkse samenleving over de Energiemix: op welke manier gaan we met elkaar de energie neutrale doelstellingen realiseren en welke mogelijkheden gebruiken we daarvoor. Inzet van het college is een breed gedragen energiemix die uitgaat van energiebesparing als eerste opdracht en daarnaast het opwekken van andere vormen van energie. Het college ziet wind als laatste optie, omdat Winterswijk een Nationaal Landschap is. En dat vraagt om zorgvuldige afwegingen. 
De energiemix is een dynamisch instrument en wordt gebruikt als toets of Winterswijk op koers ligt op weg naar energieneutraal in 2030. De energiemix wordt eind 2017 ter vaststelling aan de raad voorgelegd.
 
De Progressieve Partij denkt dat deze beweging een goede stap is. Precies zoals we beoogd hadden  met onze vragen aan het Aaltens college, dat helaas antwoordde dat de energievisie een puur Winterswijkse zaak is. Dit was ook het doel van een traject van mediation dat vanuit onze fractie via de actiegroep van bezwaarden werd voorgesteld. Nogmaals doen wij hier de oproep om zo’n energiemix een Achterhoekse aangelegenheid te laten zijn. Ook fracties in Doetinchem en Oude IJsselstreek voelen hiervoor. Vanuit de Aaltense energieneutraal-wethouder Nijland blijft het angstig stil.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates