Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaMeedenken over woningbouw.18 mei in Dinxperlo

Meedenken over woningbouw.18 mei in Dinxperlo

13 mei -De Achterhoek heeft last van vergrijzing en ontgroening. Meer mensen worden ouder en minder jongeren blijven hier wonen. De trek naar de steden is over de hele wereld een feit. Alle prognoses geven aan dat na 2025 het aantal inwoners, maar ook het aantal huishoudens daalt. Daarom moeten nu maatregelen getroffen worden. Anders krijgen we binnen 10 jaar te maken met verpaupering, leegstand en waardedaling. Ook de bestaande woningen zijn dan moeilijker te verkopen. Aan de andere kant willen we snel verduurzamen. Binnen 20-25 jaar moeten de huizen energieneutraal zijn.
 
Het grote dillemma is hier de keuze tussen lange termijn en korte termijn. Op korte termijn zijn er vragen om  te bouwen vanwege particuliere wensen. Voor de lange termijn wordt aangenomen dat voor elke woning die nu gebouwd gaat worden over 10-15 jaar twee woningen gesloopt moeten worden. Veel politieke partijen zijn geneigd te kijken naar het korte termijn effect. Immers in 2018 zijn er weer  verkiezingen. Over dit dilemma organiseert de Progressieve Partij een meedenkavond. Waar ligt jouw belang? Waar ligt het belang voor je kinderen? Of voor je oudere familie?  Waar ligt het belang voor de planeet en ons leefklimaat? Zijn nu onplezierige maatregelen nodig of durven de politieke partijen in de gemeenteraad dat niet?
 
De meedenk-avond “Minder,minder,minder woningen of juist andere”?  is op donderdag 18 mei om 20.00 uur bij café-rest. De Sander, Aaltenseweg 73 te Dinxperlo.Toegang en koffie gratis.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates