Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaDrukbezochte leden-meeting van de Progressieve Partij

Drukbezochte leden-meeting van de Progressieve Partij

13 mei -  Ondanks de twee halve finales een drukke, gezellige en inspirerende jaarmeeting  afgelopen donderdag. Eddy van Hippisch Centrum "De Achterhoek" gaf een inkijkje in hun bedrijf. Met oog voor dierenwelzijn, "unieke Achterhoekers",en gehandicaptensport. Prachtige paarden en stallen. Een ruime en lichte manege. Indrukwekkend. Lees mee met de ”openingsspeech” van onze voorzitter.
"Deze jaarvergadering valt tussen twee verkiezingen, de Tweede Kamer van afgelopen maart en de gemeenteraadsverkiezing van volgend jaar maart.
“Progressief” (GL, SP,  PvdD, D66) heeft afgelopen maart 5372 stemmen gehaald. Tel je daar de PvdA bij op,kom je op ruim 6000. Meer dan GB en CDA bij de laatste gemeenteraadsverkiezing samen. Wanneer we met z’n allen eens een groot deel van die mensen kunnen mobiliseren om groen en progressief  te stemmen, zouden we meer zetels halen en dus meer invloed hebben.
Die oproep klinkt makkelijk, maar hoe doe je dat.
 
Ik las onlangs een artikel over de “in de steek gelaten arbeidersklasse”.
Er werd gesteld: “voor sociale verandering zijn twee dingen nodig: de brandende vlam van woede en de brandende vlam van hoop. Het probleem is dat er op dit moment bij veel mensen veel woede is, zonder hoop”.
Een andere uitspraak was: “als links weer succesvol wil zijn, zal het allereerst op zoek moeten naar een taal die kiezers aanspreekt”. 
Het kon wel eens een probleem zijn dat we heel verschillende mensen willen aanspreken, nl. (en ik besef dat ik nu erg generaliseer ): de SP stemmers, dat zijn veel mensen uit de zgn. arbeidersklasse en we willen een middenklasse (GL en D66)  aanspreken. De middenklasse die meer geïnteresseerd is in cultuur, duurzaamheid, maar zeker ook sociale rechtvaardigheid.
 Kom op en doe mee voo reen betere,groenere en socialere wereld! Meld je aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates