Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaAZC Groot Deunk eind 2017 dicht: gemengde gevoelens

AZC Groot Deunk eind 2017 dicht: gemengde gevoelens

29 april - Erg onverwacht was het bericht van de komende sluiting van Groot Deunk. Op 26 april werden de colleges, de vrijwilligers en de beroepskrachten in diverse AZC’s van dit besluit op de hoogte gesteld. Volgens het COA is er minder opvang nodig. Dit komt door een fors verminderd aantal asielzoekers dat naar Nederland komt. Dit is weer een gevolg van de Turkije deal van 20 maart van vorig jaar. Dat er op de Griekse eilanden, in Macedonië en in Turkije nog mensen onder zeer slechte omstandigheden opgevangen worden ( de paus noemde vorige week  de Griekse kampen  concentratiekampen) en dat ook Nederland zich bij lange na niet houdt aan de op te vangen aantallen vanwege die Turkije deal, daar hoor je weinig mensen meer over. En wat gebeurt er als de Europese afspraken eenzijdig door bijv.Turkije  of Noord-Afrikaanse landen worden opgezegd of niet gecontroleerd? Dan komen misschien wel weer meer asielzoekers naar Europa.
Door vrijwilligers (en beroepskrachten) is prachtig werk verricht in Barlo/Aalten: juridische hulp, taallessen, echt onderwijs, woordjes leren, meet en eat. Hoewel ook de tegenstand bij sommige buren groot was, kunnen we ook trots zijn op al die inwoners van Barlo en Aalten die er maar het beste van hebben gemaakt, met veel inzet.
De communicatie vanuit Den Haag was weer naatje. We citeren hier met instemming wethouder Michel Kotteman uit Borne (het bekende AZC Azelo gaat ook dicht): ”we voelen ons een marionet  waarbij COA/Den Haag aan de touwtjes trekt. Wij kunnen het als gemeente weer gaan uitleggen.” 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates