Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeKeek op de weekweek 28 juli - 3 augustus

week 28 juli - 3 augustus

Zondag 28 juli Spektakeltour Ulft.
Er wordt veel georganiseerd. Zeker in de Achterhoek. Brunchconcerten in Bredevoort, Aalten-dagen in Aalten,  Fietstochten door VVV Dinxperlo, LTO, PP enz.  Gericht op “de toerist”, maar zeker ook op de eigen inwoners. Achterhoekers verdienen cultuur: dat is het motto o.a. van Hans en Rita Keuper die al voor de 14e keer de Achterhoek Spektakeltoer organiseren, samen met “een bulte vri’jwillegers”.  Zondag was het weer zo ver bij de DRU in Ulft.  Een mooi programma met als opvallend iets veel bijdragen uit Drenthe en Groningen. Maar ook acrobatiek uit Guinee en Nederland. Met natuurlijk als absoluut hoogtepunt  de Cry me a River Band,  tributeband  Joe Cocker met Erik Hagelstein als zanger. Den kan ok nog wat anders dan stukskes schrieven zeg! Intrigerend was het aanwijsbord naar “Aallten” tussen alle verwijspijlen naar de podia. Volgens ingewijden kan dat alleen “een Dinxpersen” geschreven hebben.
   
Maandag-donderdag
Een paar daagjes vrij van “het gemeentehuis”.  En wat doe je dan, je rijdt eens wat rond en komt terecht in Maastricht bij het Bonnefantenmuseum. Daar is  nog tot eind oktober een prachtige foto-expo te zien. Titel: “A certain Strangeness” van niemand minder dan de gitarist van The Police: Andy Summers. Hij combineert al 40 jaar zijn muziek met fotografie. In de zaal ook prachtige gitaarmuziek, speciaal voor de tentoonstelling opgenomen. En in een aparte zaal een docu uit 2012 over The Police.  De inhoud van de zwart-witfoto’s is treffend: niet vrolijk, wel indringend. Details over het gewone leven in grote steden van de wereld, waar ook de band toerde. Een aanrader. Maastricht ook trouwens.
   
Vrijdag: Vernielingen na Aaltendagen.
Donderdag was de eerste Aaltendag, altijd weer gezellig en druk. Dit keer ook met een optreden van het combinatie-orkest De Eendracht-Estinea met Danzarte. Mooi dit soort projecten van o.m. de Talentverbinder in de gemeente Aalten. Minder mooi zijn de foto’s die vanuit De Hofnar op vrijdagmorgen gepost werden. Puur vandalisme na afloop van de zomerparty aldaar. Alle reacties zijn afkeurend. De daders moeten beseffen dat ze het juist ook “voor anderen kapot maken”. 
 
 
 

Twitter

Free business joomla templates