Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeKeek op de weekweek 14 (klik hier) 2018

week 14 (klik hier) 2018

Hieronder lees je de afscheidsspeech die Gerrit Migchelbrink ter gelegenheid van zijn afscheid van de gemeenteraad van Aalten uitsprak.
 
Aan alles komt een eind.
Vanaf 2002 heb ik, met een onderbreking van 2 jaar, in de raad van Aalten mogen zitten. Mee mogen helpen om de mooie gemeente en haar burgers het beste te kunnen geven. Ik heb dat met veel plezier gedaan. Mooie momenten beleefd, maar ook minder leuke. Ik denk dan aan het overlijden van ons raadslid Jan Schenk in 2009, waarna ik weer plaats mocht nemen in de raad.
Als raadslid vooral bezig met ruimtelijke ordening, woningbouw, milieu en verkeer. Vaak zaken van de lange adem. Ik herinner me mijn eerste bijdrage in de raad in 2002. Dat ging over sloop van garage Ten Bruin in Bredevoort. Ik heb me daar fel tegen verzet, omdat er zo’n prachtige gevel in zit die behouden moest blijven. 
 
Gelukkig staat de gevel er nu anno 2018 nog en zijn er plannen om hem te behouden. Daaruit blijkt dat politiek vaak niet gediend is met korte termijn oplossingen. Op dat punt maak ik me nu wel grote zorgen, vooral wat de woningbouw en leefbaarheid aangaat. Het gaat nu goed, dus moeten we nu volop gaan bouwen is het credo. Daar ben ik het dus absoluut niet mee eens. En wil dan ook graag de nieuwe raad een advies meegeven. Kijk niet alleen naar waar je nu op korte termijn kunt scoren bij je kiezers, maar richt je blik ook  juist op de lange termijn. Voor de komende perioden zijn dat vooral duurzaamheid, groene energie, een goed milieu en duurzame landbouw. Aandacht voor de flora en fauna van de Achterhoek, die staat zwaar onder druk. En dat moet veranderen.
Ik heb al die jaren veel geleerd, veel mensen mogen leren kennen en ben veel van huis geweest. Dat kan alleen als ook het thuisfront hier achter staat. Daarom wil ik daar graag Wilma voor bedanken. Vele avonden alleen thuis en dan ook nog een luisterend oor als ik laat en soms sjaggerijnig thuis kwam. Bedankt.
Een paar mensen wil ik verder nog bedanken, de griffie, Marcel en Ina, voor hun vele onmisbare werk voor de raad. Een topteam. De huidige raad van Aalten, waarvan sommigen ook al lang meegaan. Bedankt voor de samenwerking.
De wethouders, en dan vooral Ted Kok ,omdat ik het meest met hem te maken had de laatste jaren. Vaak niet met elkaar eens, maar de laatste jaren toch ook vaak weer wel. Misschien wel een kwestie van goed naar elkaar luisteren. De vijf burgemeesters, die ik heb meegemaakt,Dhr Stapelkamp nog maar zeer kort. Ik wens u vele goede jaren hier in Aalten toe.
En dan natuurlijk mijn club, de leden, bestuur en fractie van de Progressieve Partij. Die voelt aan als een grote familie. Ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken. Twee  mensen in het bijzonder, die voor mij veel betekend hebben, Henk Kok en Joop Wikkerink. Oprichters van deze club en alle twee mensen die een schat aan kennis hebben en waar je veel van kon en kunt leren. Ik heb daar ontzettend veel van geleerd en opgestoken. En ik weet zeker dat ook onze twee nieuwelingen, Bert en Esther veel van hen zullen leren, van Henk wat minder, maar van Joop zeer zeker. Ik wens de nieuwe raad veel wijsheid toe in de komende periode. En voor Bert, Esther en Joop,zet ‘m op,  ga voor je idealen, maar vooral, veel plezier en blijf lachen. 
 

Twitter

Free business joomla templates